dijous, 1 de novembre del 2012

LES CACERES DEL TRESOR


Les caceres del tresor és una activitat didàctica que mai he posat en pràctica. Pel que he llegit sembla una eina molt adient per als alumnes per tal d’aprendre i investigar els continguts de forma autònoma a través de la xarxa.
Aquestes pàgines generades pels docents permeten als alumnes realitzar el seu propi procés d’ensenyament-aprenentatge a partir de contestar a les preguntes, sobre el tema concret que es vol treballar, que figuren en la pàgina web. Per tant, les preguntes escollides pels docents han d’estar adequadament formulades i han de tenir una càrrega significativa per tal que els alumnes adquireixen coneixements sobre el tema.

Una alternativa d’aquesta eina, és que els alumnes preparen les seves pròpies caceres del tresor. D’aquesta manera, el fet de formular les preguntes i cercar les pàgines webs ja implica un aprenentatge sobre el tema.

Al principi, utilitzar aquesta eina pot semblar una mica difícil de dur a la pràctica, però després de llegir i investigar sobre el mètode m’he adonat que és una forma molt interessant de desenvolupar els coneixements.

En conclusió, La caza del tesoro és un tipus d’activitat didàctica que permet fer als alumnes un aprenentatge significatiu a través del treball autònom mitjançant les noves tecnologies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada